Tramp: Srbi, izvinite zbog bombardovanja

Predsednički kandidat Donald Tramp se "izvinio Srbima zbog bombardovanja i najavio novu politiku prema Balkanu ukoliko on pobedi", u intervjuu "Nedeljniku".

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

10:15

Tramp: Srbi, izvinite zbog bombardovanja

Američki milijarder, koji je Nedeljniku dao ekskluzivni intervju, prvi za neki medij u istočnoj Evropi, rekao je da će "ojačati vezu SAD sa vladom u Beogradu".

"Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos", rekao je Tramp za "Nedeljnik".

Tramp je u prvom intervjuu za srpske medije pričao i o odnosima koje će napraviti sa Putinovom Rusijom, borbi protiv Islamske države, ali i o njegovim šansama da pobedi na predsedničkim izborima u kampanji u kojoj su, kako je rekao, svi mediji protiv njega.

Tramp je pozvao i srpske glasače u nekoliko najvažnijih država - Ilinoisu, Indijani, Viskonsinu, Ohaju i Mičigenu da glasaju za njega.

Međutim, štab Donalda Trampa se kasnije oglasio tvrdnjom da se predsednički kandidat nije izvinio Srbima za bombardovanje 1999. godine i da je intervju u beogradskom Nedeljniku "izmišljen". Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: