Đurić: Potezi Prištine bez pravnog dejstva

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da potezi Prištine vezani za Trepču ne proizvode nikakvo pravno dejstvo.

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2016.

13:48

Đurić: Potezi Prištine bez pravnog dejstva
Foto: Tanjug

Međutim, on je naveo da ti potezi jesu velika pretnja stabilnosti i normalizaciji odnosa.

Đurić je to ocenio u razgovoru sa novim ambasadorom Švedske Janom Lundinom.

Kako se navodi u saopštenju izdatom posle sastanka, Đurić je Lundina upoznao sa problemima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Đurić je posebnu pažnju posvetio poslednjim jednostranim potezima institucija na Kosovu, poput donošenja zakona o strateškim ulaganjima i zakona o Trepči, na koji je Vlada Srbije odgovorila donošenjem odluke o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji Prištine.

Kada je reč o sprovođenju sporazuma postignutih u briselskom dijalogu, Đurić je naglasio značaj što bržeg formiranja Zajednice srpskih opština, kao najvažnijeg garanta zaštite položaja i interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: