"Oni sarađuju sa Rusima, nama prigovaraju, šta to znači?"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, jer je njihovo uvođenje suprotno interesima Srbije.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

20:32

Tanjug

"Nećemo raditi protiv sebe i uvoditi sankcije onima koji nas podržavaju zato što oni koji nas ne podržavaju to traže od nas. Mi izgledamo možda naivno, ali nismo baš sasvim glupi. Mi smo Vlada Srbije, ne antisrpska vlada. Uvođenje sankcija Rusiji je protivno srpskim interesima i tačka, a siguran sam da cela Vlada tako misli", kazao je Dačić.

Dačić je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova rekao da "oni koji prigovaraju Srbiji" zbog izgradnje Južnog toka, zajedno sa Rusijom grade Severni tok.

"Znači li to da su oni građani prvog reda, a mi građani drugog?", upitao je Dačić.

Dačić se osvrnuo i na izvoz oružja iz Srbije u Saudijsku Arabiju, navodeći da ta zemlja "nije na crnoj listi".

"Velika Britanija je u Saudijsku Arabiju prošle godine izvezla oružje vredno tri milijarde funti, Nemačka je povećala izvoz na četiri milijarde, a Francuska na 12 milijardi funti. Ceo naš BDP je 30 milijardi. Koliko onda mi možemo da im prodamo oružje?", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: