Eksplozija i pucnji ispred predsedničke palate, ima mrtvih

U glavnom gradu Somalije Mogadišu dogodila se eksplozija automobila bombe ispred predsedničke rezidencije u kojoj je poginulo pet vojnika.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

11:54

Eksplozija i pucnji ispred predsedničke palate, ima mrtvih
Foto: Tanjug

U eksploziji su delimično uništeni obližnji hoteli, a radio-stanica grupe Al Šabab koja je povezana s Al Kaidom objavila je da ta grupa stoji iza napada, javio je Rojters.

"Za sada znamo da je pet somalijskih vojnika poginulo u eksploziji. Eksplozija se dogodila ispred hotela Somalijske omladinske lige (SYL) koji se nalazi ispred predsedničke palate. Verujemo da je meta bio hotel SYL koji zvaničnici često posećuju. Broj žrtava bi mogao i da raste", rekao je Rojtersu policijski zvaničnik Abdikadir Husein.

Istovremeno, Al-Šababov Radio Andaluz objavio je da ta grupa stoji iza današnjeg napada.

Al Šabab je preuzeo odgovornost za neke od prethodnih napada u Mogadišu, uključujući eksploziju automobila-bombe i napad na popularnu plažu u kome je ubijeno 10 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: