Erdogan zaplakao tokom govora / FOTO

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zaplakao je tokom govora na sahrani svog prijatelja, koji je poginuo tokom pokušaja vojnog udara.

Izvor: B92

Nedelja, 17.07.2016.

21:21

Erdogan zaplakao tokom govora / FOTO
Foto: Tanjug

Menadžer Erdoganove kampanje Erol Olčak i njegov 16-godišnji sin Abdulah Tajip Olčak poginuli su u petak uveče kad su vojnici-pučisti otvorili vatru na demonstrante na Bosforskom mostu u Istanbulu, prenela je agencija AP.

Foto: Tanjug
Lokalni mediji navode da su se otac i sin nalazili na mostu kako bi protestovali protiv puča koji je pokrenuo deo vojske.
Foto: Tanjug
Erdogan je, u obraćanju pred više stotina okupljenih na sahrani, koji su uzvikivali Alahu Akbar (Bog je najveći), rekao: "Erol je bio moj stari prijatelj".
Foto: Tanjug
Predsednik Turske je zatim, grcajući u suzama naveo: "Ne mogu dalje da govorim. Saučešće našem narodu. Neka Bog bude milostiv prema našim dušama."
Foto: Tanjug
Olčak je sarađivao sa Erdoganom i vladajućom Partijom pravde i razvoja (AKP), a turski mediji su ga smatrali glavnim čovekom Erdoganove predsedničke kampanje 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: