Đurić: Srpska lista nije glasala za Tačija

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić negirao je da je Srpska lista glasala u parlamentu za izbor novog predsednika Kosova Hašima Tačija.

Izvor: Beta

Nedelja, 28.02.2016.

09:45

Đurić: Srpska lista nije glasala za Tačija
Tanjug

On je te tvrdnje odbacio kao nečuvene i besramne optužbe Demokratske stranke Srbije (DSS) i Dveri.

Đurić je rekao da su poslanici Srpske liste bili u sali, jer nisu želeli da budu na ulici sa demonstrantima Samoopredeljenja, ali da nisu glasali za Tačija.

On je posebno kritikovao koaliciju DSS-Dveri zbog tvrdnji da je premijer Aleksandar Vučić omogućio izbor Tačija i ocenio da te optužbe iznosi stranka u vreme čije vladavine je iz zatvora pušteno 1.300 osuđenih albanskih terorista, a u Beograd dolazio tvorac odluke o NATO bombardovanju Havijer Solana.

"To je besramno! Obučete skupocenu bundu i u Beogradu izdate neko saopštenje i optužujete ljude koji sede u najtežim uslovima sa zlikovcima i zločincima. To je, bukvalno, nečuveno!", rekao je Đurić.

Demokratska stranka Srbije ocenila je u subotu da je Hašim Tači izabran za predsednika Kosova zahvaljujući odluci premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić je navela da su poslanici Srpske liste, koja je po njenoj oceni pod punom kontrolom Vučića, omogućila Tačijev izbor davanjem kvoruma za rad skupštine Kosova.

Đurić je rekao da je odluka Srpske liste da bude u parlamentu bila njihova, odnosno samostalna, jer Vlada Srbije neće diktirati šta će oni raditi.

On je negirao da se, kako su to javili prištinski mediji, pred izbor Tačija za predsednika sastao sa njim u jednom prištinskom restoranu.

Govoreći o najavljenom okupljanju opozicije, Đurić je rekao da je u pitanju pravljenje nekog novog DOS-a i da bi njihov dolazak na vlast predstavljao "povratak u prošlost koji bi zavio Srbiju u crno".

"Očigledno je da neko izvan naše zemlje ima interes da okupi ove ljude koji su Srbiju zavili u crno, sa ciljem da se pozicija Srbije oslabi", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: