"Srbi su dekor, ali sada mogu da izbore ZSO"

Srbi su u kosovskom parlamentu i vladi samo dekor koji služi međunarodnoj zajednici da prikaže Kosovo kao multietničku sredinu, kaže Krstimir Pantić.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2016.

17:04

Foto: B92

Poslanik SNS i bivši gradonačelnik Kosovske Mitrovice rekao je u Kažiprstu da uprkos tome Srbi ako budu mudri mogu da "isposluju Zajednicu srpskih opština".

Kako je rekao, predstavnici Srba mogu da uslove davanje kvoruma u kosovskoj skupštini prilikom izbora predsednika time što će se usvojiti statut ZSO.

"To je moja preporuka, a ja ne znam šta će predstavnici Srba odlučiti", rekao je on i upozorio da Hašim Tači po svaku cenu želi na mesto predsednika kako bi izbegao suđenja zbog zločina OVK u specijalnom sudu.

Pantić je ponovio da je bio protiv Briselskog sporazuma, ali je ovog puta rekao i da je to važan sporazum i nešto najviše što je srpska strana mogla da dobije u tom periodu.

Govoreći o povratku Srba na teritoriju Kosova i Metohije, Pantić je rekao da bi KFOR mogao da obezbedi normalne uslove, ali da je proces obaveza institucija u Prištini i međunarodne zajednice, koji taj proces zanemaruju.

"Namerno se zaboravlja strategija da se Srbi vraćaju gde je bezbedno, a ne tamo odakle su proterani. Nema novca, Albanci ne žele da se novac daje za povratak Srba makar i na jedno mesto gde su nekada bili većinski narod. Na drugoj strani, međunarodna zajednica ima druge prioritete i sve manje obraća pažnju na probleme Srba na Kosovu", rekao je Pantić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: