KPS tvrdi: Uhapšeni kod Dečana nisu teroristi

Kosovska policija negirala je da je zbog terorizma ili pokušaja napada na manastir uhapsila četiri osobe ispred manastira Visoki Dečani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2016.

12:43

KPS tvrdi: Uhapšeni kod Dečana nisu teroristi
Foto: Tanjug

Osim toga, kosovski mediji pišu da iguman Sava Janjić njihovo hapšenje koristi iz propagandnih razloga.

Portparol policije Baki Keljani rekao je da je policija uhapsila četiri osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, prenose mediji.

"Ne možemo povezati ove ljude ni sa kakvim napadom na manastir, niti sa terorističkom grupom", naveo je on.

Otac Sava je ranije putem društvenih medija saopštio da je kosovska policija u subotu uveče ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhapsila četvoricu naoružanih islamista.

On je dodao da je u zajedničkoj akciji kosovske policije i KFOR-a, nakon legitimisanja i pretresa vozila, otkriveno da su uhapšeni posedovali "kalašnjikov" sa tri okvira municije i pištolj, a u vozilu je nađena i literatura islamističke sadržine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: