Kirbi: Ne treba vam oružje

Ambasador SAD Majkl Kirbi kaže, povodom dešavanja u regionu, da nikome nije neophodno veliko oružje.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2016.

21:45

Kirbi: Ne treba vam oružje

"Nikome u regionu nije neophodno veliko oružje. Ubeđen sam da novac može mnogo bolje da se potroši na druge stvari. Verujem da su i u Hrvatskoj, takođe, svesni svojih ekonomskih limita. Želimo da postoje mir i dobri odnose među susedima na Balkanu. Sarađujemo sa Srbijom i Hrvatskom, i svim ostalima kako bi se to i ostvarilo", rekao je Majkl Kirbi za "Večernje novosti".

Kirbi je ovako prokomentarisao najavu Zagreba da će kupovati američko ofanzivno oružje, i reakciju Beograda - da će u tom slučaju nabaviti rusko odbrambeno naoružanje.

"Srbija ima pravo da kupuje ono što misli da treba. Imamo dobru saradnju sa vašom vojskom, video sam premijera juče, videću ga i sledeće nedelje. Srbija treba da uradi ono što misli da je najbolje za nju."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: