Suzavac u Beloj Crkvi, vanredna sednica

Predsednik DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac kaže da je na odbornike te stranke i LSV bačen suzavac kako ne bi prisustvovali sednici skupštine opštine.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2016.

10:14

Default images

Crnogorac je rekao da je pristup vanrednoj sednici sprečilo obezbeđenje, a da se policija ne odaziva na pozive.

"Obezbeđenje se nalazi i unutra i napolju i ne dozvoljavaju odbornicima da uđu u zgradu opštine", rekao je predsednik lokalnog odbora DS i odbornik te stranke u skupštini opštine Bela Crkva.

Predsednica lokalnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Beloj Crkvi Sandra Ristić potvrdila je da je na odbornike te stranke i Demokratske stranke bačen suzavac i navela da je "bezbednost odbornika u Beloj Crkvi ugrožena".

“Unajmljeno je fizičko obezbeđenje koje ne dozvoljava odbornicima da uđu u zgradu opštine i prisustvuju sednici. Na nas je bačen suzavac, a policija se ne odaziva pozivima da dođe i smiri situaciju”, kazala je Ristić.

Na drugoj strani, kako prenosi "Blic", iz SNS tvrde da su svi navodi demokrata netačni i da su oni ti koji su napadnuti. Kako tvrde naprednjaci, DS i LSV su doveli 100 ljudi ispred opštine da protestuju kako bi sprečili održavanje sednice.

Vanredna sednica skupštine u Beloj Crkvi počela je u 10 časova i sazvana je na inicijativu opozicione SNS. U toj opštini na vlasti je koalicija predvođena DS, LSV i Jedinstvenom Srbijom, čiji je potpredsednik nedavno prešao u SNS.

Zbog incidenata, Crnogorac je poručio premijeru Aleksandru Vučiću i lideru SNS da "odmah raspiše izbore".

"Hoćemo demokratiju i u Beloj Crkvi. Nećemo da nas niko bije. Mi imamo pravo da kažemo svoje mišljenje za skupštinskom govornicom i to pravo smo davali i Vučiću kada je bio u opoziciji", rekao je Crnogorac.

Istovremeno, Demokratska stranka je saopštila da se nasilje u Beloj Crkvi nastavlja i da je funkcioneru demokrata Željku Crnogorcu bačen suzavac u oči.

Kako se navodi u saopštenju DS, "jučerašnje pravno nasilje je preraslo u fizičko naslije", a odbornicima DS nije dozvoljeno da uđu u salu Skupštine Opštine.

"Potreba SNS da ne birajući sredstva dođe do vlasti govori više o toj stranci nego bilo koji politički protivnik. Na državnim institucijama je da pokažu toj stranci da takvo ponašanje neće biti tolerisano", navodi se.

Demokratska stranaka navodi i da zahteva od svih nadležnih organa da hitno reaguju i stanu na put SNS koja, "ne birajući sredstva, pokušava da dođe na vlast apsolutno svuda u Srbiji bez obzira na rezultate izbora".

Vojvođanske demokrate su juče saopštile da SNS pokušava da preuzme vlast u toj opštini "otmicom jednog broja odgobrnika vladajuće većine".

SNS se nije oglašavao juče o ovoj temi.

Posted by Belocrkvanske Novosti on Friday, January 15, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: