DPS: Demokratski front napao državu

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista ocenila je da je opozicioni Demokratski front protestom ispred zgrade Skupštine"napao državu".

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2015.

01:35

Default images
Foto: Beta, AP

"Večerašnji neredi su prava slika Demokratskog fronta, njihove politike i rušilačkih namera prema državi, koji su ubedljivo dokazali da je njihova politika antidržavna, destruktivna, antidemokratska, antievropska i anti NATO", navodi se u saopštenju DPS.

Nerede koji su doveli do intervencije policije, prema oceni DPS, izazvali su lideri i pristalice DF "rušenjem zaštitne ograde ispred zgrade parlamenta, pokušajem nasilnog ulaska u Skupštinu i brutalnim napadom na policiju, nakon odbijanja poziva da njihovi poslanici uđu u Skupštinu, što je i bio njihov glavni zahev".

DPS je saopštio da očekuje da nadležne državne institucije u najkraćem roku, temeljno i profesionalno istraže sve činjenice o večerašnjim događajima i da preduzmu sve zakonske mere prema svim vinovnicima večerašnjih događaja.

"Kamenice, molotovljevi kokteli i suzavci, kojima su demonstranti počeli napad na policiju, zapravo su sredstva za napad na državu i njene institucije. Pozivu na dijalog u Skupštini, DF je odgovorio eksplozivnim napravama, kamenjem, letvama i palicama, rušenjem i uništavanjem imovine države i građana su dodatno pokazali da je njihova namera bila destabilizacija države i rušenje ustavnog poretka, a ne miran protest", ocenila je DPS.

Demonstracije opozicije u centru Podgorice pretvorile su se u nerede oko 22 časa, kada su izbili sukobi demonstranata i policije, a ulice je ispunio suzavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: