Nikolić kao Pupin: Čudna ljubav Slovenaca i Srba

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je posetu Sloveniji obilaskom Gradske kuće u Ljubljani gde se susreo sa gradonačelnikom Zoranom Jankovićem.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

12:42

Default images
foto: @predsednikrs

On je razgovoarao sa istaknutim zvanicama i članovima diplomatskog kora.

Nikolić je istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo u Ljubljani, a podsetio je i na stav naučnika Mihajla Pupina, koji je rekao da postoji čudna veza i ljubav između Slovenaca i Srba.

"Srbi takvu vezu imaju sa Rusima, a za vas ne verujem da imate još sa nekim Slovenima prijateljstvo kao sa Srbima. Raduje me iskreno prijateljstvo koje je započelo pre naše pobede u Srbiji i nastavlja dalje da se produbljuje", rekao je Nikolić, a saopštila Pres služba Predsednika.

Svaki političar u Sloveniji i Srbiji, podvukao je, samo ako pogleda kako se naša deca druže shvatiće da to niko ne sme da kvari.

Predsednik je potom prisustvovao otvaranju izložbe "Naučnik koji je obeležio vek komunikacija 1915 - 2015", posvećene Mihajlu Pupinu, u Istorijskom atrijumu Gradske kuće u Ljubljani. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Ljubljane.

Nikolić se sastao i sa predstavnicima srpske zajednice u Sloveniji sa kojima je razgovarao o statusu Srba u Sloveniji, kao i problemima i prilikama sa kojima se u njoj susreću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: