MUP MK: Nismo brutalni, nema povređenih migranata

Portparol makedonskog MUP Ivo Kotevski odbacio je navode medija da su pripadnici snaga bezbednosti na granici s Grčkom brutalni.

Izvor: B92

Petak, 21.08.2015.

15:54

Default images
foto: Tanjug/AP

On je takođe demantovao informacije da na makedonskoj strani ima povređenih migranata.

"Nisu brutalni, naprotiv, oni postupaju u skladu sa ovlašćenjima. Imaju obavezu da štite granicu i sebe, te da ne nastupaju ofanzivno", rekao je Kotevski.

On je, doduše, rekao da je činjenica da ima pokušaja migranata da probiju kordon makedonskh snaga, što predstavlja opasnost po njihovu bezbednost.

"Nemamo informacije o povređenim migrantima sa naše strane. Ne znam da li je grčka policija intervenisala i da li ima povređenih sa te strane", kazao je Kotevski.

Inače, nakon što je ranije danas objavljeno da je makedonsko-grčka granica blokirana i da izbeglicama nije dozvoljeno da prođu, makedonski portal Plus info je objavio da u Makedoniju ipak mogu da uđu u ograničenom broju samo najranjivije kategorije izbeglica kako bi bili tretirani i zbrinuti na odgovarajući način i u skladu sa kapacitetim.

Za razliku od prethodnih dana, kada su izdavane potvrde za preko 1.300 stranih državljana dnevno, u poslednja 24 časa taj broj je višestruko manji.

U periodu od 24 sata izdata je ukupno 181 potvrda stranim državljanima, od kojih su njih 148 Sirijci.

Juče su mobilne ekipe Crvenog krsta ukazale prvu pomoć za oko 125 ljudi, među kojima je bilo i 16 trudnica.

Intervenisano je samo u Tabanovcu, a od 17 časova distribuirano je 120 flaša vode, 17 paketa hrane, 15 higijenskih paketa za žene, 15 higijenskih paketa za muškarce, 80 pelena, osam ćebadi i 15 paketa za bebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: