VB ga traži, Putin ga odlikuje

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je Medaljom za zasluge drugog stepena Andreja Lugoja čije je izručenje tražila Velika Britanija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2015.

18:14

Default images
Foto: Beta/AP (arhiva)

Velika Britanija traži izručenje Lugovoja kako bi ga sud ispitao u vezi sa smrću bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinenka, koji je umro od trovanja polonijumom 2006. godine u Londonu.

Osim toga, Putin je odlikovao i predsednika Republike Čečenije Ramzana Kadirova koji je za čoveka koji je osumnjičen za ubistvo opozicionog lidera Borisa Nemcova rekao da je "istinski patriota".

Prema dokumentima koji su danas objavljeni na sajtu Kremlja, Kadirov je medju dobitnicima Medalje časti, koje se daje za doprinose u javnom životu.

Kadirov je juče za ubicu opozicionog vođe Borisa Nemcova, Zaura Dadajeva, rekao da je "duboko religiozan čovek" posvećen Rusiji.

On je rekao da su Dadajeva, koji je iz Čečenije, uvredile Nemcovljeve reči posle napada na pariski satirični nedeljenik Šarli ebdo.

Putin se oslanjao na Kadirova da održi kontrolu nad Čečenijom gde ga aktivisti optužuju za odobravanje zlostavljanja i stvaranje atmosfere straha kako bi islamističke pobune i težnje za speratizmom bile pod kontrolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: