Dogovor advokata i Ministarstva

Stručni timovi Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije (AKS) danas su dogovorili izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2015.

15:11

Default images

Ovo je i bio jedan od zahteva srpske advokature za prekid protesta koji je započela 17. septembra prošle godine.

Članovi stručnih timova su, nakon sastanka koji je trajao tri sata, potpisali sporazum o izmenama spornih propisa, koji će u subotu razmatrati Upravni odbor AKS.

Sporazum predviđa da stručni tim predloži organima AKS da se prekine obustava rada, kao i da izmene propisa budu upućene po hitnom postupku u Skupštinu Srbije na usvajanje.

Odluku o tome da li se nastavlja ili prekida obustava rada doneće Skupština AKS, čiju sednicu će zakazati UO AKS u subotu.

Srpski parlament bi mogao da zaseda u drugoj polovini januara i to vanredno, nakon što mu Vlada dostavi predlog izmena i dopuna zakona.

Članica stručnog tima AKS Jasmina Milutinović rekla je da bi advokati mogli da počnu da rade najranije 18. januara, ali da će o tome odlučiti Skupština AKS.

Pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović rekao je da 'garantuje' da će predviđene izmene propisa biti u Parlamentu do kraja meseca i apelovao na to da se štrajk prekine i pre njihovog usvajanja.

Advokati u celoj Srbiji počeli su protest sa obustavom rada 17. seprembra prošle godine tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: