Štrahe: Kopnene snage na džihadiste

Lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe zatražio je veće angažovanje Evropljana u borbi protiv "Islamske države" u Siriji.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

08:26

Default images

On je, u intervjuu bečkom dnevniku "Standard", rekao da Evropa ima odgovornost i da mora konačno intervenisati, kao i delovati protiv 30.000 radikalnih islamista. "Ne može biti da se oni puste da rade šta hoće, da EU posmatra, da se sprovede par pseudo-bombardovanja i niko u stvarnosti ništa ne preduzima", podvukao je Štrahe.

On je rekao da može zamisliti upućivanje kopnenih snaga u Siriju, ali u kojima, iz razloga neutralnosti, Austrija ne bi trebalo da učestvuje.

Kada je reč o izbeglicama iz Sirije Štrahe je naglasio da treba primiti pre svega hrišćane.

"Vlada, u vezi kontingenta izbeglica od 1.500 osoba iz Sirije, mora da se brine da pre svega budu primljeni hrišćani. Nažalost smo doživeli da je primljeno 70 odsto muslimana", kritikovao je on dodajući da Austrija treba i na licu mesta da pruži pomoć.

Što se tiče izbeglica u Austriji Štrahe vidi problem sa Čečenima.

"Morali smo, nažalost, spoznati da je veliki deo Čečena, koji je došao kod nas i dobio status azilanta, upao u oči zbog krivičnih dela, teškog oblika nasilja, kao i radikalnog islamizma", objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: