Organizatori Prajda zabrinuti

Organizacioni odbor Parade ponosa Beograd izrazio je zabrinutost zbog informacija da će tek večeras biti doneta konačna odluka o njenom održavanju.

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

18:12

Default images

Pojedini beogradski mediji preneli su da će sednica Biroa biti održana večeras u 21.00. Posle jučerašnje sednice Biroa saopšteno je da Parada nije zabranjena, ali da MUP zadržava pravo da je zabrani u bilo kom trenutku.

U saopštenju, organizacioni odbor je naveo da to podseća na scenario od prošle godine, kada je održavanje Parade bilo zabranjeno, što je jedan od organizatora Goran Miletić rekao u petak za B92.

"Očekujemo od Biroa da proceni bezbednosnu situaciju, da sva lica i organizacije koji predstavljaju pretnju budu odmah privedena pravdi, čime će se stvoriti mogućnost za bezbedno održavanje Prajda", naveo je organizacioni odbor.

Organizatori Prajda su ocenili da će time država dokazati da poštuje Ustav, koji nedvosmisleno garantuje pravo na slobodu mirnog okupljanja i zaštitu ljudskih i manjinskih prava svih građana Srbije.

Konačna odluka o održavanju Parade ponosa u Beogradu biće doneta večeras, na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, nezvanično prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: