SAD ne šalje vojnike u Irak

Bela kuća je saopštila da su na meti SAD pripadnici Islamske države u Siriji, ali da neće slati vojnike da se bore u Iraku.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

08:34

Default images

Američka administracija je ovim saopštenjem želela da ublaži izjavu načelnika Združenog štaba američke vojske Martina Dempsija da bi Pentagon mogao da pošalje vojne savetnike iračkoj vojsci koja se bori protiv vojske organizacije Islamska država.

"Dempsijeva izjava se zasniva na hipotetičkom scenariju... za koji je predsedniku izneo taktičku preporuku o angažovanju vojnika na terenu", rekao je portparol američkog predsednika Džoš Ernest.

Američki ministar odbrane Čak Hejgel je rekao juče da će meta vazdušnih napada koje SAD nameravaju da izvedu protiv vojske Islamske države u Siriji, biti "svetilišta" džihadista.

Američki predsednika Barak Obama danas će imati konsultacije s vojnim zvaničnicima SAD o antiterorističkoj kampanji protiv boraca Islamske države.

Sastanak će biti održan u Tampi, u američkoj saveznoj državi Florida.

Američka vojska je od 8. avgusta izvela 162 napada protiv islamskih ekstremista i pripadnika organizacije Islamska država u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: