"Srbija neće tolerisati terorizam"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je žandarm Stevan Sinđelić ubijen kod Merdara u terorističkom napadu.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 28.08.2014.

15:37

Default images

Stefanović je naredio posle pogibije žandarma u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije, da se tamo pošalju "snažne policijske snage" koje će zaštititi stanovništvo i vitalne interese Srbije.

"Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovoriti na svaki napad. Zahtevaćemo da se počinioci terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne", naveo je Stefanović.

Ministar je izrazio saučešće porodici Stevana Sinđelića, a to je učinio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Draga porodice Sinđelić, budite ponosni na svog sina i supruga, na svog hrabrog oca koga će građani pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja", navedeno je u telegramu saučešća.

Kako je ranije saopšteno iz MUP-a Srbije, žandarm koji je teško ranjen jutros u napadu više nepoznatih Albanaca, umro je na VMA u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je više osoba albanske nacionalnosti pucalo na pripadnike Žandarmerije koji su obezbeđivali mesto uviđaja.

U sredu je patrola policije iz Kuršumlije prilikom obilaska terena zatekla više Albanaca koji su sekli šumu kod sela Orlovac, u razmeni vatre jedan Albanac je ranjen, a njegovo stanje je stabilno i treba da bude operisan u niškom Kliničkom centru.

Reagovala je i Vojska Srbije, koja će u saradnji sa KFOR-om pojačati svoje patrole na administrativnoj granici s Kosovom i Metohijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: