Nema osnova za zadržavanje Kosmajca

Crnogorska policija nije imala osnova za zadržavanje Dragoslava Kosmajca, kaže ministar unutrašnjih poslova te zemlje Raško Konjević.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

21:01

Default images

Beograđanin Dragoslav Kosmajac priveden je u Kotoru, jer je "bezbednosno interesantna osoba", posle čega je pušten na slobodu, potvrdio je Konjević.

Konjević je objasnio da policija "nije imala osnova" za zadržavanje Kosmajca, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno označio kao vođu srpskog narko-klana, jer za njim nije raspisana međunarodna poternica.

"Policija je, shodno njenim nadležnostima, u komunikaciji sa tužiocem privela lice za koje postoji interesovanje sa naše strane, obavila razgovor, konsultovala tužioca.... Prema toj osobi (Dragoslavu Kosmajcu) ne postoji bilo kakvo potraživanje bilo koje države iz regiona", kazao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore.

Kosmajac je sinoć u Kotoru priveden na informativni razgovor u policiju i pušten je jutros pošto su u tužilaštvu proverene njegove lične isprave koje su validne i izdate u Srbiji, potvrđeno je Portalu Analitika u policiji i tužilaštvu.

Kosmajac, kako se dodaje, nije počinio nijedan prekršaj na teritoriji Crne Gore.

Mediji su spekulisali da će on najverovatnije biti proteran iz Crne Gore, ali su, prema navodima iz policije i tužilaštva, crnogorski pravosudni organi od toga odustali.

Kosmajac poseduje luksuznu nekretninu na crnogorskom primorju, u mestu Strp kod Kotora.

Dragoslav Kosmajac se spominje u "Beloj knjizi" MUP-a Srbije iz 2001. kao jedan od najznačajnijih trgovaca drogama, a srpski mediji navode da je povezan s međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi.

Njegov sin Lazar Kosmajac (24) uhapšen je 23. juna u Herceg Novom, kada je pokušao da pobegne saobraćajnoj patroli, koja je pokušala da ga zaustavi. Posle zatvorske kazne, on je napustio Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: