Šta su Nemci poželeli Merkelovoj?

Nemački kancelar Angela Merkel danas slavi rođendan 60. rodjendan, a uz poklone - knjige, cveće, pesme, piće, pa čak i jedan dres i čestitke mnogih političara.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

12:45

Default images

Nemci su joj, u anketi Špigla", poželeli da još puno godina ostane kancelar.

Nemački politički magazin "Špigel" sproveo je danas jednu on lajn anketu u kojoj je najveći broj Nemaca, njih oko 47 odsto, Merkelvoj poželelo sreću, zdravlje i još puno dobrih godina u službi.

Zdravlje, sreću i uskoro novi posao, na primer generalnog sekretara UN, poželo joj je 18 odsto Nemaca, a isto toliko i penziju, dok je 16 odsto njih reklo da joj ne želi ništa za rodjendan, pošto ni ona njima ništa ne želi.

Merkelova je već devet godina kancelar i nemački mediji koji prenose spekulacije o navodno mogućem njenom prevremenom povlačenju iz politike postavljaju pitanje o "večnom kancelaru" i pokreću temu da li će se ona na saveznim izborima 2017. godine ponovo kandidovati za kancelara.

Merkelova je ovih dana kratko odogovorila da će ona "naravno" do kraja zakonom predvidjenog perioda vladati, a za rodjendan je poželela da ostane zdrava i radi ono, što joj predstavlja zadovoljstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: