Irinej: Zahvalni smo na pomoći Rusa

Patrijarh srpski Irinej ukazao predstavnicima Sinodalnog odeljenja socijalne delatnosti Moskovske Patrijaršije na razmere nesreće koja je zadesila srpski narod.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

14:25

Default images

Kako je navedeno na sajtu SPC, patrijarh je gostima iz Rusije dao blagoslov za distribuciju humanitarne pomoći iz Ruske pravoslavne crkve (RPC) koja će biti realizovana u Valjevskoj eparhiji.

Patrijarh je uputio ''reči blagodarnosti patrijarhu ruskom Kirilu i ruskom narodu, na molitvenom zajedništvu i ogromnoj dosadašnjoj pomoći''.

Za vreme svog boravka u Srbiji gosti iz Rusije su imali prilike da posete postradale regione u Srbiji i da razgovaraju sa predstavnicima Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije kao i sa predstavnicima srpsko-ruskog centra koji se nalazi u Nišu.

Sastanku u Patrijaršiji prisustvovali su i episkop moravički Antonije, starešina Podvorja SPC u Moskvi, kao i protojerej Vitalije Tarasjev, starešina Podvorja RPC u Beogradu.

Kako je navedeno, patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril pozvao je svoju pastvu da počne sa prikupljanjem humanitarne pomoći postradalom srpskom narodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: