Srbi u Nemačkoj: Pomozimo novčano

Centralni savet Srbi u Nemačkoj (ZSD) apelovao na građane u dijaspori da, zbog otežane distribucije humanitarne pomoći u robi u Srbiju, pomognu finansijski.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

18:04

Default images

"Spasilacke ekipe i dobrovoljci svih organiziacija Crvenog krst, pa i nemačkog, koji se nalaze u Srbiji, danonoćno su u akciji. Oni ugroženima dele ćebad, dušeke, životne namirnice... Da bi se nastavilo sa ovom pomoći, potrebna su u ovom trenutku jedino finansijska sredstva", preno je u saopštenju ZSD izjavu direktora nemačkog Crvenog krsta Rudolfa Zajtersa.

Zamolivši gradjane da ne donose humanitarnu robu, Zajters je naveo da ona može da se kupi direktno u Srbiji, u Bosni i Hercegovini ili u Hrvatskoj.

"Tako ćemo ustedeti vreme u interesu ugroženih kojima je potrebna pomoć", rekao je on.
ZSD u saopštenju navodi i da je potpredsednik te organizacije koja okuplja Srbe u Nemačkoj, Tina Kvintero Marone, koja se trenutno nalazi u Obrenovcu, rekla je da u Srbiju pristiže veliki broj kamiona s humanitarnom robom, ali da nema dovoljno ljudstva da robu odmah prepakuje u kombije i razveze.

U medjuvremenu, zbog ogromnog interesovanja gradjana, ZSD je izradio mali priručnik oko prikupljanja humanitarne pomoći.

"Dijaspora je kao uvek spremna da pomogne, ali to treba da se uradi planski. Naš mali priručnik pruza zainteresovanima osnovnu orientaciju", izjavila je Kvintero-Marone.

Za novčane transakcije ZSD je u svom saopštenju preporučila Humanitarnu organizaciju "Srbi za Srbe" (www.srbizasrbe.org), koja okuplja vise hiljada članova iz rasejanja i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: