Srušio se vojni avion sa 20 ljudi

U Laosu se srušio vojni avion u kojem je, kako se pretpostavlja, bilo 20 ljudi među kojima i ministar odbrane, saopštava ministarstvo spoljnih poslova Tajlanda.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

07:21

Default images

Avion vazduhoplovnih snaga Laosa koji je prevozio 14 osoba srušio se danas na severu ove zemlje u jugoistočnoj Aziji, a u nesreći je poginulo pet visokih zvaničnika koji su se nalazili u avionu, medju kojima i ministar odbrane Laosa.

Tajlandske vlasti su saopštile da je prilikom pada vojnog aviona poginulo pet visokih zvaničnika Laosa, uključujući ministra odbrane te komunističke zemlje, preneo je AFP. Stalni sekretar tajlandskog Ministarstva odbrane Nipat Toglek rekao je francuskoj agenciji da ga je o pogibiji zvaničnika obavestila vojska Laosa. Rojters, medjutim, prenosi izjavu neimenovanog izvora iz Ministarstva odbrane Laosa, koji nije mogao da potvrdi navode tajlanskih vlasti da je i ministar odbrane medju poginulima, ali je rekao da je tri putnika preživelo nesreću. "Avion vazduhoplovnih snaga Laosa srušio se na putu ka provinciji Sjang Kuang na severu zemlje. Gradonačelnik prestonice Vijentijan, ministar odbrane Laosa i njegova supruga bili su u avionu", rekao je neimenovani zvaničnik u telefonskoj izjavi Rojtersu. Tajlandsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da ga je vlada Laosa informisala da je reč o avionu AN74-300 i da se srušio rano jutros. Laos je imao 30 kobnih avionskih nesreća od 1950-ih, prema podacima Mreže vazduhoplovne bezbednosti, podseća AFP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: