Prirodna katastrofa u celoj Srbiji

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne sitauacije Velimir Ilić, ocenio je u Paraćinu da je cela Srbija u stanju prirodne katastrofe.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

13:31

Default images

"Srbija je cela u stanju prirodne katastrofe i Vlada će, najverovatnije, brzo na jednoj od narednih sednica, doneti odluku da odustaje od nekih projekata, da se pomogne ljudima", rekao je Ilić, prilikom posete ovom gradu.

Ilić je pohvalio rad, napore i način Opštinskog štaba za vanredne situacije u Paraćinu, na pružanju pomoći građanima.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, izjavio je Tanjugu, da je sitauacija u Paraćinu, "daleko bolja nego juče, a neuporedivo bolja nego preključe".

"Očekujemo da u naredna dva, tri dana u većem delu grada stanje bude normalizovano", rekao je Paunović i napomenuo da je još mnogo vode na ulicama, a u delovima grada još se ne može do kuća vozilima ili peške, jedino čamcima.

"Struje nema u celom gradu i crpimo vodu iz trafostanica, da bi struju pustili što pre", rekao je Paunović.

Paunović je dodao da gradu stiže pomoć od državnih organa, ali i opština, a stigle su i ekipe spasilaca Vojske Srbije, Bugraske.

Štete su velike, mere se milionima evra i dugo će se sanirati, ocenio je Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: