S.Mitrovica: Potrebno 200 volontera

Štab za odbranu od poplava opštine Sremska Mitrovica apelovao je večeras da im se javi 200 volontera, koji će biti u pripravnosti u slučaju probijanja nasipa.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

22:59

Default images

"Kontrolisaćemo nasipe i pojačavati, ako bude potrebno", navodi se u saopštenju za javnost Štaba za odbranu od poplava.

Navodi se da vodostaj Save stagnira večeras od 19 sati i da trenutno iznosi 863 centimetra. Najveći ikada izmereni vodostaj bio je 801 centimetar, izmeren 1974. godine.

"Odličan dan je iza nas. Dobili smo veliku bitku, ali još uvek nismo pobedili. Uspeli smo da efikasno utvrdimo glavni nasip i da ga spojimo sa sigurnosnim uz generalni kanal, čime smo odbranili naše domove od istorijskog vodostaja Save", piše u saopštenju.

Štab za odbranu od poplava je naveo da je uspešno izvršeno i preventivno evakuisanje gradjana iz potencijalno ugroženih ulica, kao i evakuisanje pacijenata iz Opšte bolnice.

"Uspešno smo odbranili više od 120 kilometara obale i napravili smo najveći podvig u celoj Srbiji. Medjutim, moramo dalje", poručili su iz Štaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: