Poplave odložile Nedelju ponosa

Organizacioni odbor Nedelje ponosa Beograd doneo je danas odluku da odloži sve aktivnosti planirane za Nedelju ponosa 2014.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

16:11

Default images

Kako se navodi u saopštenju, zbog elementarne katastrofe koja je zadesila Srbiju, Organizacioni odbor, volonterski tim i brojni saradnici izražavaju duboko saosećanje i solidarnost sa gradjanima Srbije.

Aktivisti LGBT organizacija su već na terenu, pomažu u odbrani od poplave, skupljaju hranu, odeću, obuću i koriste sva raspoloživa sredstva kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.

"U ovom tragičnom trenutku smatramo neprimerenim održavanje bilo kakvih javnih manifestacija. Zato je Organizacioni odbor odlučio da odloži sve aktivnosti planirane za Nedelju ponosa 2014", navode u saopštenju i dodaju da su ponosni na gradjane Srbije na iskazanoj hrabosti i humanosti u borbi sa vodenom stihijom.

Organizacioni odbor izražava veliku zahvalnost pripadnicima policije, vojske, žandarmerije i svim dobrovoljcima koji nesebično pomažu u spasavanju ljudskih života.

Organizacioni odbor, takodje, zahvaljuje svima koji su učestvovali u pripremi Nedelje ponosa i poziva LGBT zajednicu i sve ljude koji to mogu, da u narednim danima usmere svoju energiju na pomoć stanovništvu ugroženom od poplava.

O terminu održavanju Nedelje ponosa javnost će biti blagovremenom obaveštena, dodaje se u saopštenju.

Gej strejt alijansa pozvala je danas LGBT i druge građane da obeleže Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije tako što će pomoći najugroženijema od poplava i poziva organizatore Parade ponosa zakazane za 31. maj, što je za nepune dve nedelje, da razmisle o otkazivanju ovog skupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: