Smederevo: Evakuacije u sedam sela

Komandant Štaba za vanredne situacije gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović naredila evakuaciju ugroženog stanovništva sedam sela i jednog gradskog naselja.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

14:46

Default images

Biće evakuisano ugroženo stanovništvo sela Ralja, Radinac, Kolari, Mihajlovac, Malo Orašje, Saraorci, Vranovo i smederevskog naselja Mali Krivak koje ugrožavaju podzemne vode i kiša, rečeno je agenciji Beta u Štabu za vanredne situacije.

Iz Mihajlovca su evakuisane 24 osobe i smeštene u objektu Crvenog krsta u Maloj Krsni.

Ostali evakuisani biće u Sportskoj hali Smederevo.

Za sve evakuisane biće obezbeđeni kreveti, ćebad od Vojske Srbije a o pripremi toplih obroka brinuće učenici i profesori kulinarstva Ekonomsko-trgovinske škole koji drže restoran Grand u centru Smedereva.

Opšta bolnica Smederevo dopremiće posteljinu, a Dom zdravlja lekove.

Po odluci Štaba, zaposleni u smederevskim komunalnim preduzećima i u

Gradskoj upravi Smederevo radiće na punjenju džakova s peskom.

Saobraćaj je obustavljen od naplatne rampe Vodanj do pruge prema Kolarima. Alternativni pravac je Vodanj, Kolari-naplatna rampa, naplatna rampa-Vodanj, pa prema Malom Orašju.

Tokom prepodneva zajednički sastanak održali su Okružni štab za vanredne situacije Podunavskog upravnog okruga i Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva na kojem je odlučeno da se sastaju na svaka tri sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: