"Ukrajina da obustavi vojne akcije"

Rusija pozvala Ukrajinu da obustavi borbene operacije na istoku zemlje, da povuče snage odatle i započne primenu Ženevskog sporazuma, saopštilo je rusko MSP.

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

20:58

Default images

"To će omogućiti početak deeskalacije", navodi se u saopštenju.

Rusija, kako se navodi, podržava jasnu primenu Ženevskog sporazuma, koji je Moskva zajedno sa Ukrajinom i zapadnim silama potpisala prošle nedelje, a koji predviđa razoružavanje svih nelegalno naoružanih grupa i evakuaciju svih okupiranih zgrada u Ukrajini, prenosi AFP.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov osudio je ranije danas operacije ukrajinske vojske u istočnom delu Ukrajine, nazivajući ih "krvavim zločinom", ali i poručio da će Rusija odlučno doprineti smirivanju sukoba, kako je i dogovoreno u Ženevi.

Sa druge strane, američki predsednik Barak Obama i evropski lideri zatražili su danas od Moskve da prestane da "zastrašuje" Ukrajinu i da povuče vojsku iz oblasti na ukrajinskoj granici i upozorili na mogućnost uvođenja novih sankcija Rusiji, prenele su agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: