SNP Naši predali spisak Čepurinu

SNP Naši saopštio je da je spisak "30 najvećih srbomrzaca i izdajnika medju javnim ličnostima" predao ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Čepurinu.

Izvor: B92

Subota, 29.03.2014.

12:45

Default images

U saopštenju te organizacije protiv koje je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo predistražni postupak, navodi se da je SNP Naši apelovao na ambasadora Rusije da taj spisak bude prosledjen nadležnim organima u Moskvi kako bi osobama sa spiska u najhitnijem roku bio zabranjen ulaz na teritoriju Rusije.

"Eventualno delovanje ovih osoba u Ruskoj Federaciji može samo dodatno urušiti naše državne i nacionalne interese, predstavljati bezbedonosnu pretnju, pogoršati poziciju Srbije i ugroziti partnerske odnose Rusije i Srbije", navodi se u saoštenju.

Dodaje se da "ne treba zatvarati oči pred činjenicom da su osobe sa spiska srbomrzaca i izdajnika najaktivniji i ključni faktori u projektu stvaranja antiruskog i rusofobnog ambijenta u Srbiji".

"Oni koji treba da odgovaraju pred zakonom zbog teških krivičnih dela antisrpskog govora mržnje, teških oblika diskriminacije prema Srbima i protivustavnog delovanja u medijima svoju krivičnu odgovornost stavljaju u drugi plan i sebe prozivaju 'nepodobnima, a država pod uticajem stranih ambasada im pruža podršku u tome", piše u soapštenju pokreta Naši. SNP Naši je naveo da će tražiti medjunarodnu zaštitu zbog političkog progona i ugrožavanja bezbednosti članova te organizacije ako ne dodje do hitnog procesuiranja osoba sa njihovog spiska.

SNP "Naši" je juče objavio spisak od, kako je navedeno, 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika medju javnim ličnostima, a na spisku se nalaze glumci, reditelji, pisci, politički analitičari, novinari.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv organizacije "Naši" zbog objavljivanja spiska takozvanih "srbomrzaca i izdajnika medju javnim ličnostima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: