Rusija će uzvratiti sankcije SAD

Moskva će na eventualne sankcije Vašingtona odgovoriti istom merom, saopštio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič.

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2014.

19:38

Default images

Moraćemo da odgovorimo. Kao i uvek u takvim situacijama koje su izazvane ishitrenim i neodgovornim radnjama, naglašavamo da to nije naš izbor”, rekao je Lukaševič, prenela je agencija Rojters.

Predsednik SAD Barak Obama poručio je juče Rusiji da stoji na pogrešnoj strani istorije kad je reč o Ukrajini i da potezi Moskve predstavljaju kršenje međunarodnog prava.

Obama je novinarima rekao i da SAD razmatraju ekonomske i diplomatske mogućnosti za izolovanje Rusije, prenele su agencije.

Eštonova i Lavrov razgovarali

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton srela se danas u Madridu sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, javljaju agencije.

Imali smo koristan razgovor koji je trajao preko sat vremena”, rekao je neimenovani evropski izvor za francusku agenciju AFP.

Posle sastanka, koji je usledio dan nakon što je Evropska unija zapretila da će uvesti sankcije Rusiji ako ne povuče trupe iz Ukrajine, nije izdato zvanično saopštenje.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je u Ukrajini izveden neustavni državni udar i naglasio da za sada nema potrebe za primenom sile na Krimu, ali da Rusija zadržava pravo da angažuje vojsku "kao poslednje sredstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: