Mali: Očekujemo 50.000 turista

U Beogradu se za doček Nove godine očekuje dolazak oko 50.000 turista, izjavio je predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 31.12.2013.

08:59

Default images

Mali je na televiziji Pink rekao da se prvobitno procenjivalo da će doći oko 20.000 gostiju, ali da poslednji podaci pokazuju da će ih biti barem 30.000 više.

On je naveo da je, nakon objavljivanja da će na novogodišnjem koncertu pevati Svetlana Ražnatović, interesovanje postalo veliko i da su mnogi turisti, ali i Beograđani, sada izmenili svoje ranije planove i doći će na koncert u centru grada. "Očekuje se veliki prihod večeras, veliki je broj gostiju u hotelima i veliki broj turista", kazao je Mali.

On je istakao da je večerašnji koncert za doček Nove godine u Beogradu dokaz da se sa malo sredstava može napraviti spektakl. "Nije bilo sredstava, nije uopšte bilo budžeta za te namene", kazao je Mali.

Kako je ranije najavljeno, novogodišnji koncert će koštati oko 4,5 miliona dinara, a glavni izvođači odrekli su se svojih honorara.

Proslava ispred Doma Narodne skupštine će početi u 20 časova, kada će muziku puštati di-džejevi, u 21.00 nastupiće Jelena Tomašević. Nakon nje, od 21.45, pevaće Nikola Rokvić, a nastup Nataše Bekvalac planiran je od 22.30 do 23.15.

U ponoć, novu 2014. okupljeni će dočekati uz muziku i nastup Svetlane Ražnatović, a Zoran Kiki Lesendrić i "Piloti" zabavljaće posetioce od 45 minuta posle ponoći do dva sata ujutro.

A posle Nove godine...

Predsednik Privremenog veća Beograda kazao je i da će odmah nakon Nove godine prvi korak biti rad na pripremi izbora za novu gradsku vlast.

Prema njegovim rečima, cilj je i da se u koordinaciji sa komunalnim preduzećima obave pripreme za zimu, jer se u drugoj polovini januara očekuje lošije vreme.

On je kazao i da je najveći problem nedostatak novca u gradskoj kasi, jer su ukupne obaveze glavnog grada oko 960 miliona evra, dok prestonica godišnje prihoduje oko 500 miliona evra. Zbog toga su u planu mere štednje da bi se smanjili troškovi i rashodi, jer je samo za kamate u 2014. potrebno platiti više od 60 miliona evra, najavio je Mali.

On je rekao da se mešaju pitanja veštačke oplodnje i savetovališta u vezi s tim, da je problem nastao povodom toga da li grad treba da finansira to savetovalište, koje je nevladina organizacija, jer grad nema nikakvu obavezu da to finansira, a te savete moguće je besplatno dobiti u gradskim ustanovama.

Upitan o isplati pomoći najugroženijim penzionerima, Mali je najavio da će Beograd pratiti Republiku i da je ostalo da Beograd isplati četvrtu ratu za prošlu godinu penzionerima, što će biti učinjeno do 15. januara.

Mali je rekao da ne razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Beograda, nego da želi da maksimalno doprinese tome da grad bude bolji, a da ne razmišlja ni o republičkim izborima.

On je najavio da se krajem 2014. očekuje da će se u Republici i u Beogradu osetiti prvi efekti svih preduzetih mera, podsetivši da se radi na novim zakonima o privatizaciji, o planiranju i izgradnji o stečaju i o radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: