Službenica BiH podržala Šimunića

Portparolka Ministarstva za turizam BiH Mija Martina Barbarić na Fejsbuku podržala ustaški poklič hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića, nakon čega je kažnjena

Izvor: B92

Petak, 22.11.2013.

14:39

Default images

Ova službenica je na svom profilu na Fejsbuku podržala fudbalera tako što je napisala isti ustaški poklič "Za dom spremni", zbog kog je fudbaler kažnjen. Ona je takođe poručila i hrvatskom ministru obrazovanja, koji je osudio potez fudbalera, da kazni i nju.

"Za dom spremni!!! Evo Jovanoviću kazni i mene ako smeš!!! Ova rečenica nije ništa više nego ljubav i ponos koju osećam prema domovini, i nema trenutka mržnje u njoj, a povest jako dobro poznajem", napisala je Barbarić, koja je inače bila predstavniva BiH na Eurosongu 2003.

Odmah je reagovala ministarka ekologije i turizma Federacije BiH Branka Đurić koja je podnela disciplinsku prijavu protiv portparolke tog ministarstva. Ona je ukazala i da će "učiniti sve da takvo ponašanje bude najoštrije sankcionisano", dodavši da je odmah preduzela sve potrebne korake.

Đurićeva je takođe najoštrije osudila ponašanje Barbarićeve, karakterišući ga krajnje neprimerenim, posebno jer se radi o državnoj službenici zaduženoj za odnose s javnošću.

Inače, sud u Zagrebu kaznio je Šimunića sa 25.000 kuna, što je oko tri hiljade evra, zbog raspirivanja mržnje. Šimunić je, podsetimo, posle pobede Hrvatske nad Islandom i plasmana na SP, istrčao na teren maksimirskog stadiona i sa službenog razglasa poveo navijanje ustaškim pokličem "Za dom", na šta su mu navijači uzvraćali "Spremni".

U izjavi novinarima objasnio je da je "to oduvek hteo da napravi" i da ga nije briga hoće li biti kažnjen. "Nemam se čega stideti. Igrao sam za svoj dom. Oni kojima ovo smetamogli bi proučiti istoriju, ako im smeta ovo što sam napravio,njihov problem", poručio je hrvatski reprezentativac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: