Vučić počasni Leskovčanin

Odbornici Skupštine grada Leskovca odlučili su danas da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dobije Povelju počasnog građanina Leskovca.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

15:18

Default images

Sednici su prisustvovala 52 od 75 odbornika lokalnog parlamenta, a inicijativu je podržalo 47 odbornika Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Ujedinjenih regiona Srbije, Jedinstvene Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije i Nove Srbije.

Iako su deo vladajuće koalicije u Leskovcu, dva odbornika Demokratske stranke Srbije nisu glasala za tu odluku, a protiv nje su bila dva odbornika Demokratske stranke i jedan Reformističke stranke.

Vučiću je zvanje počasni građanin grada Leskovca dodeljeno za "posvećenost, izgradnju i funkcionisanje sistema Republike Srbije i doprinos u razvoju grada Leskovca", naveo je predsednik Komisije za dodelu nagrada i priznanja Miloš Ilić.

"Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, hrabro i ne selektivno pokazuje odlučnost državnog sistema da se izbori sa korupcijom i organizovanim kriminalom, dajući ujedno ogroman doprinos, bezbednosti i odbrani zemlje. Šaljući jasnu poruku da su poštovanje znanja i stručnosti preduslov za izlazak iz višegodišnje, krize uliva nadu građanima Srbije i Leskovca, za bolju budućnost", pročitao je Ilić obrazloženje.

Odbornica Demokratske stranke Jelena Spirić je rekla da je predlog zasnovan na političkom dogovoru i smatra da se na taj način lokalni lideri dodvoravaju Beogradu.

"Ja samo ovde ne vidim konkretan razlog, šta je gospodin Vučić uradio za građane Leskovca", rekla je ona, navodeći da je Srbija ne u krizi već "u propasti".

Na sutrašnjoj sednici Skupštine povodom oslobođenja Leskovca, Vučiću će biti uručena povelja počasnog građanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: