Split: Napadnuta konzulka Holandije

Splitska policija uhapsila je muškarca (48) koji je nožem napao počasnog konzula Kraljevine Holandije u Splitu Silvanu Kondić (72).

Izvor: Tanjug, index.hr

Sreda, 02.10.2013.

13:15

Default images

Kako je potvrdila policija, odbegli 48-godišnjak uhapšen je u naselju Pujanke samo sat i po pošto je na 12. spratu poslovnog solitera, gde se nalaze prostorije konzulata, nožem po glavi i vratu ozledio Silvanu Kondić.

U splitskoj bolnici agencija Hina saznaje da ona ima "nekoliko šavova" na glavi i vratu, ali da nije u životnoj opasnosti.

Odbačeni nož kojim je konzulka povređena policija je pronašla u kancelariji konzulata, a uhapšeni je priveden u policiju na kriminalističko istraživanje.

Nezvanično se saznaje da uhapšeni ima dvojno, hrvatsko i holandsko državljanstvo.

Policija još istražuje tačne okolnosti i motiv napada, pa ne želi u javnost da iznosi detaljne informacije, a u zagrebačkom konzulatu Holandije najavili su da će se tokom dana oglasiti povodom ovog događaja.

Povređenu je u splitskoj bolnici posetila zamenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo, koja je novinarima ispričala da je Silvana Kondić u šoku i da ju je napao muškarac koji je najverovatnije zavisnik, a i ranije joj je dolazio tražeći novac.

U holandskoj ambasadi u Zagrebu nisu imali informaciju o događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: