Da oružje ne padne u pogrešne ruke

Britanski ministar spoljnih poslova Vilijem Hejg izjavio da dogovor o stavljanju sirijskog hemijskog oružja pod međunarodnu kontrolu mora da bude primenljiv..

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2013.

13:20

Default images

Takođe, treba paziti i da ono ne padne u pogrešne ruke.

"Moraćemo da imamo poverenja da će sve hemijsko oružje biti identifikovano i obezbeđeno i da neće pasti u pogrešne ruke", rekao je Hejg i upozorio da postoje "praktični problemi" u obezbeđivanju takvog oružja, preneo je Rojters.

Govoreći pred britanskim parlamentom, Hejg je ocenio da je do promene stava Rusije prema bliskoistočnom savezniku došlo zbog potencijalne odluke SAD da preduzme vojnu akciju protiv Sirije, kao i zbog "sve brojnijih dokaza da je sirijska vlada upotrebila hemijsko oružje".

Rusija je početkom nedelje predložila da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu, što je Damask prihvatio, nakon čega je američki predsednik Barak Obama zatražio od Kongresa da odloži glasanje o odobravanju vojnog napada na Siriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: