Pokrenut opoziv konzula iz Čikaga

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo da je pokrenulo proceduru za opoziv generalnog konzula Srbije u Čikagu Deska Nikitovića.

Izvor: B92

Petak, 23.08.2013.

13:03

Default images

Podsetimo, neki beogradski mediji objavili su da je Nikitović, koji je na to mesto postavljen 2003, na kredit kupio kuću u Čikagu, koju je zatim sam sebi iznajmio, a njen zakup naplaćivao od Ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je danas saopštilo da je "već pokrenulo proceduru" za opoziv Nikitovića.

U MSP je formirana i radna grupa sa zadatkom da preispita troškove funkcionisanja diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu, u cilju maksimalne racionalizacije rada te službe, objasnilo je Ministarstvo.

Sve eventualne nepravilnosti u radu službe diplomatko-konzularnih predstavništava, koje budu ustanovljene, biće najoštrije sankcionisane u skladu sa važećim zakonima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: