Otpravnik poslova CG već na Kosovu

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj sastao se s novoimenovanim otpravnikom poslova ambasade Crne Gore na Kosovu Radovanom Miljanićem.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 30.07.2013.

11:30

Default images

Miljanić je Hodžaju predao pisma o svom imenovanju na funkciju otpravnika poslova ambasade Crne Gore koja bi trebalo da bude otvorena do kraja godine.

Hodžaj je rekao da će vrlo brzo i Kosovo imenovati svog diplomatskog predstavnika u Crnoj Gori, ocenjujući da je to veoma značajno za dalje jačanje i produbljivanje odnosa Prištine i Podgorice.

"Hodžaj je visoko ocenio odluku Crne Gore da imenuje otpravnika poslova njegove ambasade u Republici Kosovo, zaželevši Miljaniću uspehe u radu", navodi se u saopštenju crnogorskog ministarstva spoljnih poslova.

Miljanić je, kako se navodi, rekao da je ambasada Crne Gore na Kosovu snažno opredeljena za jačanje odnosa.

Inače, ministar spoljnih poslova Crne Gore Igor Lukšić izjavio je ranije danas da Crna Gora planira da do kraja godine otvori ambasadu u Prištini, na čelu sa stalnim otpravnikom poslova. On će biti izdignut na nivo ambasadora kada se obezbedi odgovarajući tretman crnogorske zajednice u Ustavu Kosova, navodi Lukšić.

On je novinarima kazao da Crna Gora ima potrebu da otvori diplomatsko predstavništvo na Kosovu, dok takođe postoji zahtev zvanične Podgorice da se obezbedi odgovarajući tretman nacionalne zajednice Crnogoraca u Ustavu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: