Vučić i Dačić o rekonstrukciji

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić predveče će razgovarati o detaljima predstojeće rekonstrukcije Vlade. Ministri u uglavnom ne brinu za svoje fotelje.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 15.07.2013.

00:04

Default images

Vučić je najavio da će detaljno obavestiti koalicione partnere o ciljevima Vlade, među kojima su i vladavina prava i "briga o nezaštićenma".

Ministarka energetike i potpredsednica SNS-a izjavila je da još nije određeno koji će tačno ministri i direktori javnih preduzeća biti promenjeni.

Ministarka Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje da se na listi za eventualne promene nađe i njeno ime kaže da o tome ne razmišlja i da je njena ostavka uvek na raspolaganju predsedniku stranke.

"Svakog trenutka sam spremna da se pomerim i ne mislim da je to ništa strašno", rekla je Mihajlovićeva istakavši da SNS pokušava da nametne novi sistem vrednosti i po tome pitanju, a već su, kako je naglasila, mnoge stvari promenjene nabolje.

Premijer Dačić rekao da će danas razgovarati sa Vučićem o rekonstrukciji i dodao da postoji politički dogovor da ona treba da bude temeljna.

Ministarka zdravlja i potredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović kaže da rekonstrukcija nije neprijatan doživljaj za ministre, već da je to prilika da se svi stimulišu.

Ministar pravde Nikola Selaković veruje da će njegov tim ostati na okupu i kaže da će odluka o tome kako će biti obavljena rekonstrukcija biti definisan do sednice Glavnog odbora SNS, 20. jula.

"Tim je pokazao da ume da radi dobro, efikasno i da daje rezultate, verujem da će nastaviti da radi na istom mestu posle rekonstrukcije Vlade. Što se mene tiče, moj rad će oceniti GO stranke", rekao je Selaković, koji je rekao da pohvale koje je na njegov račun izrekao Aleksandar Vučić "prijaju, ali i obavezuju".

Predsedništvo URS-a sastaće se u četvrtak kako bi razgovaralo o rekonstrukciji vlade, rekao je danas šef poslaničke grupe URS-a Vladimir Ilić.

Ilić je rekao da će Predsedništvo pripremiti eventualne kadrovske odluke o promeni ministara i državnih sekretara, ali nije želeo da govori o imenima. Funkcioner URS je dodao da bi Glavni odbor trebalo u nedelju da razmotri odluke Predsedništva.

URS ima tri člana u vladi - Mlađana Dinkića, Vericu Kalanović i Suzanu Grubješić.
Foto: Beta, Arhiva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da je rekonstrukcija Vlade Srbije više nego potrebna a da će Kancelarija za KiM i nakon toga raditi punim kapacitetom.

“Kancelarija za KiM će nastaviti da funkcioniše punim kapacitetom, gradjani u pokrajini mogu da budu sasvim mirni, taj organ koji se prvenstveno brine o životu ljudi na KiM nastaviće da radi uz veliko razumevanje Vlade Srbije i prvenstveno vicepremijera Aleksandra Vučića”, rekao je Vulin u izjavi Tanjugu.

On je dodao da čak ni budžet nije smanjen u onom najbitnijem delu u smislu investicija i da će zato moći da se završe svi projekti na Kosovu - od izgradnje zgrada, do popravke mostova odnosno, kako je kazao, sve ono što smo namerili da radimo jer budžet Srbije u tom smislu nije zatvoren.

Vlada Srbije nastaviće da finansira život na Kosovu i Metohiji, a rekonstrukcija neće u tom smislu pogoditi Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

Što se tiče rada Kancelarije i mene kao prvog čoveka naravno da mislim da je moglo i trebalo bolje”, rekao je Vulin.

Vulin je mišljenja da uvek ima onih koji bi to mogli da rade bolje od njega i da sud o njegovom radu treba da donese ne samo Pokret socijalista, koji ga je predložio na mesto direktora Kancelarije za KiM, već i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kojem je, kako je kazao, uvek na raspolaganju njegov mandat. Mislim da svako ko učestvuje u političkim životu, treba da svoj mandat uvek stavi na raspologanje onima koji su ga izabrali i u krajnjoj liniji javnosti i narodu zbog kojeg je tu”, rekao je Vulin dodajući da je pitanje “Da li ostaje?” - za rekonstrukciju.

To je pitanje za rekonstrukciju, to je stav procene mog rada - kako sam radio, tako i treba da bude. Ali ponavljam, moj rad je uvek moguće proveriti i on stoji na raspolaganju prvenstveno prvom potpredsedniku Vlade i partiji koja me je na ovo mesto postavila”, rekao je Vulin.

Vulin je kazao da nije dovoljno zadovoljan svojim radom. Želeo sam da neke stvari budu brže. Nismo još doneli novi zakon o kosovskom dodatku, mislim da je to naš najveći neuspeh. Mislim da su mnoge stvari mogle da budu brže i siguran sam da će u narednom periodu i biti takve”, naglasio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: