Subota, 06.07.2013.

16:44

Vojska Srbije na vežbi u Ukrajini

Grupa pripadnika Vojske Srbije danas je otputovala u Ukrajinu, gde će učestvovati na multinacionalnoj vežbi "Hitar trozubac 2013".

Izvor: Tanjug

Default images

Tema vežbe koja će biti održana u ukrajinskoj oblasti Javoriv, je "Odbrambena operacija", a Vojsku Srbije predstavljaće 47 pripadnika 11. pešadijskog i 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade.

Kako je saopštila Vojska Srbije, oni će činiti okosnicu "Delta čete" - mešovitog nacionalnog sastava, kojim će komandovati oficir Vojske Srbije.

"Delta četa" je, pored dva voda iz Vojske Srbije, dopunjena pripadnicima oružanih snaga Ukrajine, a u njenom sastavu su i po jedan vod iz vojski Gruzije i Bugarske.

Na vežbi učestvuju i pripadnici oružanih snaga Azerbejdžana, Bugarske, Gruzije, Kazahstana, Kanade, Moldavije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, SAD i Ukrajine.

Ispraćaju pripadnika Vojske Srbije na aerodromu Batajnica prisustvovali su komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Aleksandar Živković i načelnik štaba Prve brigade, pukovnik Nenad Sretenović.

Pripadnici naših oružanih snaga će biti smešteni u Medjunarodnom centaru za mirovne operacije i bezbednost, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom Internet sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: