Objedinjeni spisi o ubistvu Pantića

Komisija za istraživanje ubistava novinara objedinila je sudske i policijske dokumente koji bi mogli da pomognu u rasvetljavanju ubistva Milana Pantića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2013.

10:47

Default images

Kako je saopšteno povodom dvanaeestogodišnjice od ubistva, spisi predmeta se nalaze u zasebnim prostorijama koje za svoj rad koristi Komisija. Posebna radna grupa MUP-a, formirana radi pružanja pomoći u radu Komisije, potom je izvršila analizu svih dokumenata i do sada preduzetih istražnih mera i radnji.

Upravo se preduzimaju aktivnosti u vezi sa veštačenjem materijalnih tragova prikupljenih 2001. godine, po novom, naprednijem naučnom metodu, uključujući i DNK analizu. Telekom i Telenor su Komisiji dostavili telefonski saobraćaj za kritični period i uz pomoć sofisticiranog softvera za obradu tih podataka se vrši sveukupna analiza dobijenih podataka i uvezivanje sa licima za koje postoje saznanja da su eventualno umešana u Pantićevo ubistvo.
U cilju vršenja provera određenih lica koja se u ovom trenutku nalaze van granica Srbije, a koja, po trenutno raspoloživim saznanjima, mogu imati informacije o ubistvu Milana Pantića, angažovani su resursi Interpola Beograd i organi nadležni za pružanje međunarodne pravne pomoći.

U toku dosadašnjeg rada posebna radna grupa MUP-a je prikupila više neproverenih operativnih saznanja koja su relevantna za ovaj slučaj. Trenutno se vrši provera tih podataka i saznanja, ali i lica čiji bi iskaz mogao da pomogne u rešavanju ovog slučaja.

Na rasvetljavanju ubistva Milana Pantića prvi put su, na predlog Komisije, pored policijskih službenika UKP-a MUP-a Republike Srbije angažovani i službenici BIA. Sve dosadašnje aktivnosti Komisije i radnih grupa formiranih radi pružanja pomoći u radu Komisije su preduzete uz stalnu saradnju sa Višim javnim tužilaštvom u Jagodini i Višim sudom u Jagodini.

PROČITAJTE JOŠ: Komisija za istragu ubistva novinara pozvaće na razgovor i bivšeg šefa DB Jovicu Stanišića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: