Srbija i Laos potpisali sporazum

Srbija i Laos potpisali su u Beogradu sporazume o saradnji u kulturi i obrazovanju, i o ukidanju viza za službene i diplomatske pasoše.

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2013.

20:11

Default images

Ministri spoljnih poslova Laosa i Srbije, Tanglun Sisulit i Ivan Mrkić, koji su potpisali sporazume, najavili su i druge sporazume za unapređenje bilateralne saradnje - o zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Mrkić je rekao da je Laos prijateljska zemlja koja ima najveći razvoj u svom regionu. "Mi tražimo mogućnosti da učestvujemo u tom razvoju", rekao je on.

"Danas smo prošli kroz čitavu seriju pitanja. Nećete verovati, iako smo mi tokliko udaljeni, mi imamo mnogo bliskosti, imamo mnogo zajedničkog u istoriji. Razvijamo sada odnose i gradimo sve snažnije veze u budućnosti", rekao je Mrkić.

Sisulit je rekao da će rezultat njegove posete biti nastavak unapređenja prijateljstva dve zemlje, koje su se pre dve meseca, prilikom posete Mrkića Laosu, dogovorile o uspostavljanju političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova.

"Sporazumi o zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja će obrazovati snažnu osnovu za ekonomsku saradnju dve zemlje. Verujem da su... i odnosi i kontakti medju narodima veoma važni i zato smo se dogovorili da pojačamo saradnju u turizmu", rekao je ministar Laosa.

Sisulit će se sutra sastati s premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem kome će, kako je najavio, preneti poziv predsednika Laosa da poseti tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: