Telekomunikacije tema 30. maja

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da će 30. i 31. maja biti nastavljeni tehnički pregovori Beograda i Prištine o telekomunikacijama.

Izvor: B92

Subota, 25.05.2013.

11:34

Default images

"Pokušaćemo da u ta dva dana pregovora usaglasimo stavove i dođemo do konačnog teksta sporazuma", rekao je Ljajić novinarima u Palati Srbija.

On je podsetio na stav države da od Međunarodne unije za telekomunikacije može da zatraži još jedan novi pozivni broj koji bi se vodio na Srbiju, a koji može da ustupi na privremeno korišćenje Kosovu i Metohiji, do rešenja statusa.

"Za uzvrat mi tražimo licence na mobilnu i fiksnu telefoniju na teritoriji celog Kosova", dodao je Ljajić.

On je ocenio da je to koristan predlog i za jednu i za drugu stranu, najviše sa ekonomskog stanovišta, i izrazio očekivanje da će biti volje da se postigne taj sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: