Obama brine zbog Hezbolaha i Asada

Američki predsednik Barak Obama je izrazio zabrinutost zbog učešća Hezbolaha na strani snaga Bašara al Asada u sukobu u Siriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

23:16

Default images

Obama je svoju zabrinutost preneo, u telefonskom razgovoru, libanskom kolegi Mišelu Sulejmanu.

Kako prenosi agencija Rojters, Obama i Sulejman su razgovorali u trenutku dok sirijske opozicione snage javljaju da je 30 boraca Hezbolaha i 20 pripadnika vojske Sirije poginulo u sukobima u gradu Kuseiru.

Liban je do sada imao politiku nemešanja u dvogodišnji sirijski sukob, a sada se strahuje da bi rat mogao da se prenese i na teritoriju te države, ocenjuje britanska agencija.

Prema navodima iz saopštenja Bele kuće, Obama se zahvalio predsedniku Sulejmanu zbog prihvatanja izbeglica iz Sirije, ističući da će SAD nastaviti da pruža pomoć.

Poslednji sukobi u Kuseiru govore da su pripadnici Hezbolaha, šiitske gerilske grupe bliske Asadu, aktivno uzeli učešće u sirijskom sukobu, što se u Vašingtonu ocenjuje kao suprotno od libanske neutralnosti.

Procenjuje se da je od početka sukoba u Siriji poginilo oko 80.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: