Srušila se zgrada, 41 poginuo

Najmanje 41 osoba je poginula, među njima jedanaestoro dece, kada se srušila nelegalna zgrada u izgradnji u predgrađu Mumbaja. Povređeno preko 50 ljudi.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2013.

07:29

Default images

Sedmospratnica se srušila sinoć, a spasioci i dalje tragaju za ljudima koji su ostali zatrpani ispod ruševine betona visokog osam metara.

Više od 20 ljudi se vodi kao nestalo, prenosi AP. Na mestu nesreće je šest buldožera, a spasioci specijalnom opremom pokušavaju da uklone ruševine kako bi olakšali potragu za preživelima.

Većinom su poginuli radnici i članovi njihovih porodica koji su došli u Mumbaj da rade na gradilištima za oko šest dolara dnevno.

Gradnja zgrade koja se srušila nije bila legalna, pa će biti sprovedena istraga, a za sada se sumnja da je do urušavanja došlo zbog lošeg građevinskog materijala.

Prema rečima meštana, na tom mestu je mogla da se gradi manja građevina sa maksimalno četiri sprata, a zvaničnici su pred time "zatvarali oči".

Slično se dogodilo i u novembru 2010. godine, kada je 69 osoba poginulo, a 80 ih je povređeno kada se srušila zgrada u Nju Delhiju koja je, takođe, bila u izgradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: