"Rešenje EU neprihvatljivo za Srbe"

Poslanik DS Goran Bogdanović ocenio je da je predlog EU o rešenju za Zajednicu srpskih opština na severu KiM sasvim neprihvatljiv za srpsku zajednicu.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2013.

13:18

Default images

Ipak, poražavajuće je, kaže, što se Srbi s Kosova o procesu pregovora informišu iz albanske štampe.

Bogdanović je kazao da u svemu tome dodatnu konfuziju stvaraju donekle različite izjave predsednika Tomislava Nikolića i premijera Ivice Dačića nakon sastanka sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton, ali je dodao da njega takve izjave ne čude.

"Srbi na Kosovu ne znaju šta je istina, jer niti predsednik niti premijer nisu ih udostojili, kao ni parlament, da saopšte šta se dešavalo unazad", rekao je Bogdanović novinarima u Skupštini Srbije, ocenivši da je "očigledno da nije onako kako kažu ni predsednik Srbije ni premijer".

Predlog Evropske unije za Bogdanovića je nešto poput "Ahtisarija minus" i nije sasvim neprihvatljiv za srpsku zajednicu.

On je zamerio aktuelnoj vlasti što ne obaveštavaju sopstvenu javnost o pregovorima koji su u toku, dodajući da, recimo, kosovski premijer to čini jednom nedeljno u parlamentu.

"To je poražavajuće. Njihovi političari govore ozbiljnije i saopštavaju istinu svom narodu. Tači nedeljno obaveštava parlament o tome šta se dešava u Briselu", poručio je Bogdanović i podsetio da je poslanička grupa DS tražila da premijer dođe u parlament i obavesti poslanike o toku procesa dijaloga, ali da on to još nije učinio.

Demokrate, inače, podržavaju dijalog jer su ga oni i započeli, kazao je Bogdanović i naglasio da ne postoji alternativa za rešavanje kosovskog pitanja.

"Mi želimo da pomogne da se situacija na KiM reši ", poručio je Bogadnović i dodao da je nažalost situacija takva da se boji da će sve više ljudi napuštati Kosovo i Metohiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: