Samoopredeljenje: Smeniti Redžepija

Poslanička grupa Pokreta ''Samoopredeljenje'' zatražila je da ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi bude smenjen sa svih funkcija.

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2013.

18:12

Default images

“Samoopredeljenje” od Skupštine Kosova traži da na jednoj od sledećih sednica Redžepi podnese ''izveštaj'' o zloupotrebama i prekoračenju ovlašćenja.

''Samoopredelenje'' zahteva da Redžepi referiše poslanicima o zloupotrebama ugovora o biometrijskim pasošima, poslednjem izveštaju generalnog revizora Kosova, prekoračenju ovlašćenja i ponašanju prema Skupštini Kosova.

Sa zahtevom za referisanje, ''Samoopredeljenje'' je predalo i predlog zaključaka Skupštine Kosova po kojima Redžepi podnosi ostavku na sve državne funkcije, a od nadležnog tužilaštva zahteva da počne istragu o svim nepravilnostima i zloupotrebama u MUP-u Kosova.

Prema Ustavu Kosova i zakonu o vladi, Skupština može predložiti ili zahtevati od premijera da smeni određenog ministra, a nikako ne može doneti odluku o njegovom smenjivanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: