"Članstvo Kosova u UN nije uslov"

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić za B92 kaže da stolica Kosova u UN nije uslov za nastavak evrointegracija Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2013.

18:38

Default images

Ona je dodala da izjava nemačkog ambasadora nije dobro interpretirana.

Grubješićeva navodi da ne zna da li se to pitanje možda može otvoriti i da se sada samo govori o datumu.

"Možda se pojavi još nešto kad otvorimo pregovre, nemamo mi toliku moć da blokiramo nekog da uđe u UN, nije baš da možemo sve da učinimo da blokiramo nekog, ali imamo pomoć Rusije i Kine", navodi potpredsednica Vlade.

Ona navodi da je u dijalogu s Prištinom vidljiv pomak i da sada on treba da bude održiv i dodaje da novih uslova nema..

"Jun je realan za dobijanje datuma za početak pregovara sa EU, to su rekli ministri svih 27 zemalja, šanse su velike pod uslovom da se dijalog sprovodi. Unutrašnju i spoljašnju politiku vodi vlada, svi kažu da je ta politika dobra, to kažu oni koji se bave nama, učinjen je napredak ka EU, I zato je datum realan", zaključila je Grubješićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: