Mišković bez advokata na saslušanju

Miroslav Mišković je na razgovor u policiju pozvan kao građanin i tamo će u ponedeljak otići bez advokata, kaže za Blic advokat vlasnika Delte Nenad Popović.

Izvor: B92, Blic

Subota, 01.12.2012.

11:05

Default images

B92 saznaje da će vlasnik Delte biti ispitan o slučaju firme Delreal.

Ime Miroslava Miškovića pominjano je u mnogim slučajevima spornih privatizacija kojima se bavio Savet za borbu protiv korupcije, mediji i nezavisna tela. Uloga njegove poslovne imperije istraživana je i u slučajevima Luke Beograd, Nibens grupe i C marketa.

Osim Miškovića, biće saslušani i ljudi iz njegove kompanije koji su umešani u ove privatizacije.

U pretkrivičnom postupku policija može da poziva ljude u svojstvu građana, koji mogu da im pruže podatke o krivičnom delu ili izvršiocu. Takođe, na razgovor u policiju se poziva i osoba za koju postoji sumnja da je izvršilac krivičnog dela.

"Kada je reč o osobama koje se pozivaju kao građani, postoji mogućnost da i oni posle razgovora dobiju ststus osumnjičenog. U takvim slučajevima, ukoliko postoje zakonski razlozi, može se odrediti policijsko zadržavanje", objašnjava izvot "Blica" iz Tužilaštva.

On kaže i da policija u pretkrivičnom postupku naročitu pažnju poklanja privatizaciji pet preduzeća za puteve iz nekoliko gradova Srbije. Posebno se ispituje kako je Mišković kupio 70 odsto vlasništva Preduzeća za puteve Beograd.

Zaposleni u ovim preduzećima, koja su kasnije prodata Milu Đuraškoviću, vlasniku Nibens grupe, zatražili su da se ispita kako su njihove firme privatizovane.

U razgovoru sa inspektorima MUP-a Srbije Mišković bi trebalo da odgovori i na pitanja kako je pravo korišćenja spornih 16 hektara zemljišta jedna od njegovih formi - Delreal - pretvorila u vlasništvo.

Da se ispituje slučaj "Delreal" nedavno je potvrdio i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. On je za B92 izavio da se protiv Mišovića vode predistražne radnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: