Još 200 žrtava voditelja BBC-ja?

Istraga o zvezdi BBC-ja, pokojnom Džimiju Sevilu, osumnjičenom da je seksualno zlostavljao desetine devojčica, proširena je na još oko 200 potencijalnih žrtava.

Izvor: B92

Petak, 19.10.2012.

14:59

Default images

Metropoliten policija saopštila je da sprovodi više od 400 odvojenih linija istrage o slučaju ser Džimija Sevila, koji je, prema optužbama, seksualno zlostavljao devojčice, od kojih su neke imale samo 13 godina.

U saopštenju se, bez iznošenja detalja, navodi i da je u toku i istraga o slučajevima u koje su umešane osobe koje su još žive, preneo je AP.

Savil, koji je preminuo u oktobru prošle godine u 84. godini, bio je voditelj muzičke emisije "Top ov d Pops" i dečjeg programa "Džimi će to popraviti".

Zbog njegovog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

Njegova reputacija je, međutim, počela da se ruši kada su žene, jedna po jedna, izašle u javnost s optužbama da ih je decenijama redovno seksualno napastvovao.

Detalji ovih izveštaja šokirali su britansku javnost.

Posle pojavljivanja optužbi, Sevilova porodica je uklonila nadgrobnu ploču sa njegovog groba u Skarborou na severu Engleske, na kojoj je stajao natpis "Bilo je dobro dok je trajalo" i uništila je "iz poštovanja mišljenja javnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: